Mopabloem

Mopabloem is ontstaan uit een samenwerking van Ed Griekspoor en Pieter Dogterom. In 2012 zijn ze op de Rijshornstraat 191 gestart met dit mooie bedrijf. Vanaf 2019 is Pieter met zijn broers de volledige eigenaar van Mopabloem BV.

Wij proberen de keten van bloembollenteelt tot snijtulp te verkorten. Wij streven naar een goede kwaliteit en proberen de marktketen te verkorten. Hierdoor zit je als klant bij de kern van het product en kan er snel en accuraat op de markt worden gereageerd.

Automatisering en mechanisatie zijn middelen om onze grote hoeveelheden bloemen te verwerken. Mopabloem heeft state of the art automatisering waardoor grote partijen met dezelfde kwaliteit afgezet kunnen worden. Wij streven er daarom ook naar om in ons tulpenseizoen van december t/m mei dezelfde hoge kwaliteit te leveren.

Kwaliteit

Om onze grote hoeveelheden te kunnen produceren hebben we natuurlijk ook bollentelers nodig die ons hierbij kunnen helpen. Een grote partner in dit geheel is Vidofleur. Vidofleur is een leverancier die grote partijen bollen kweekt en deze voor onze markt gereed maakt. Door onze directe banden hebben we een goed inzicht wat onze bollen voor inhoud hebben en wat voor kwaliteit wij kunnen maken.

Vidofleur levert in juli tulpenbollen bij Mopabloem en deze worden gelijk bij binnenkomst gecheckt op de juiste kwaliteit en gaan vanaf hier een behandelingstraject in om een zo krachtig mogelijk product te maken. De preparatie van tulpen is in eigen beheer. Dit doen we met onze moderne klimaatcellen. Hier kunnen we onze bollen optimaal prepareren om een top kwaliteit bloemen te maken.

Alle stappen van het proces hebben we zelf in de hand voor de beste kwaliteit